Om Föreningen

Mer om området

image82

Föreningen ligger i Bällstalund cirka tre kilometer söder om Vallentuna, här finns såväl goda förbindelser i form av vägar, järnvägar och bussförbindelser som närhet till strövområden. Från föreningen är det omkring 300 meters gångväg till ICA Kragsta och på vägen passerar man den grekiska grillen Kristorante.

 

Beger du dig upp till Vallentuna finns där ett femtiotal butiker: systembolag, ICA, Coop, apotek och likaså restauranger och bibliotek. Vallentuna har också ett rikt idrottsliv med gym, ishall, simhall, elljusspår mm. http://vallentuna.se/

 

Daghem och skolor finns i närområdet såväl kommunala som friskolor.

Om bostaden

image83

Lägenheterna är ettor till och med fyror ligger i tre och fyra våningshus med hiss, de har alla antingen balkong eller uteplats. Till lägenheterna hör  också ett förråd som (i de flesta fall) ligger på samma våningsplan som lägenheten.


På bottenvåningen finns i flera fall någon form av altan - hur utbyggd den är beror på bostadsrättshavaren. På övriga plan finns balkonger byggda 2018 i metall och frostat glas och i flera fall med inglasningar - vill du glasa in din balkong eller altan ta kontakt med styrelsen för att se om det är möjligt.

Parkeringsplatser

image84

Föreningen har 50 st parkeringsplatser med elstolpe för uthyrning till föreningens medlemmar, är du intresserad av att hyra en p-plats ta kontakt med styrelsen, kostnaden är för tillfället 110kr/månad.

Förfrågan P-plats

Bredband

Föreningen har indragen fiber från Telia i varje lägenhet, fibern används idag för föreningens DigitalTV - det går förstås bra att få bredband och bredbandtelefoni genom fibern också. Abonnemang för detta tecknas av varje lägenhetsinnehavare själv genom kontakt med Telia, antingen på deras hemsida eller på telefon 90200.

Sopsortering

I Föreningen sorterar vi vårt avfall, i vårt soprum kan man slänga matavfall och hushållssopor. Övrigt avfall soreteras antingen på återvinningsstation, miljöstation eller på återvinningscentral.


Se till att hålla det snyggt och fräscht i soprummet och inte ställa sopor på golvet så trivs alla bättre.

Ta reda på mer

DigitalTV

Sen den 24 februari 2014 har föreningen tecknat kollektiv DigitalTV-abonnemang för samtliga lägenheter. I abonnemanget ingår digitalbox och bredbandsswitch samt Telias kollektiva kanalpaket Lagom

 

DigitalTVn med all utrustning som kommit från föreningen är något som tillhör lägenheten och som lämnas kvar i den när man flyttar, de som var lägenhetsinnehavare när digitalTVn infördes skrev under en kvittens för utrustningen, detta avtal gäller förstås för alla senare innehavare av lägenheten.

 

För att underlätta inkoppling av digitalTVn har styrelsen tagit fram en enklare instruktion för installation av Telia DigitalTv, men vid problem kontakta alltid Telia: support 020-240 250, kundtjänst 020-755 766.

 

Vill man går det också bra att beställa ytterligare boxar och kanalpaket - detta görs då genom Telias kundtjänst eller på Telias hemsida, kom bara ihåg nämna att du har ett kollektivt tecknat avtal för att få del av eventuella rabatter.

Styrelsen

Styrelsen väljs bland medlemmarna av medlemmarna på föreningsstämman och leder sen arbetet i föreningen. Styrelsen beslutar om medlemskap, ekonomi och övrig fövlatninng


För det praktiska vad gäller förvaltning av såväl ekonomi som fastighet anlitas Roslagens Energi och Driftteknik AB (REDAB)

Om Styrelsen