Sopsortering

image1

Soprummet

I föreningens kärl får bara slängas Matavfall (bruna kärl) och vanliga hushållssopor (större gröna kärl).


Hushållssopor är sånt som inte sorteras i någon annan fraktion till exempel på återvinningsstation och som inte är farligt avfall, dessutom ska det gå ner i en vanlig påse av ICA-typ.


Man får aldrig lägga sopor på golvet i soprummet, bär istället iväg till återvinningsstation.


Kom ihåg vi ska alla kunna trivas i föreningen och det finns ingen som städar upp din skit bara för att du inte orkar bära iväg med den.

Avfall och återvinning i kommunen

Matavfall

Sen början av februari 2016 sorteras matavfall i föreningen, sorteringen sker i bruna papperspåsar som sedan slängs i de avsedda matavfallskärlen i soprummet.

 

Nya papperspåsar finns att hämta i soprummet samt i det gröna skjulet utanför ICA.

 

I lägenheten bör det finnas en hållare att ställa påsen i. Om det saknas hållare tas lämpligen kontakt med RagnSells som sköter sophämtningen.

 

För mer information se kommunens hemsida rörande avfall och återvinning, där finner du även information om hur du hanterar övriga sopor.

Vallentuna Kommun - matavfall

Sopsortering

För allas vår skull sortera rätt.


Återvinningsstation finns uppe på Tallåsvägen (gå till vänster istället för höger på vägen till ICA) på mindre än 5min gångavstånd, där finns fraktioner för:

  • Pappersförpackningar
  • Tidningar
  • Glas
  • Plastförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Kläder

Miljöstation för farligt avfall finns nere vid Circle K på Gamla Karlbergsvägen.


Grovavfall och övrigt avfall, inklusive trädgårdsavfall slängs på någon av Återvinningscentralerna i Hagby eller Löt, kommunen har även en mobil återvinningscentral som åker runt, se mer på kommunens hemsida.

Källsortering och återvinning i Vallentuna